Moor than meets the eyes

Glazen

Welke brillen glazen passen bij u?

Wij zijn trotse Essilor Varilux dealer vanaf de start van de winkel.

Met Essilor brillen glazen zorgen wij dat je altijd het beste zicht krijgt met de nieuwste inovaties. 

Het zijn van een Essilor dealer vraagt ook wel iets van ons. Bijscholing, de nieuwste instrumenten en meest uigebreide oogmetingen zijn nodig om deze top producten bij je te kunnen aanmeten. 

Wij vertellen je graag welke brillen glazen er bij jou passen. 

of het nu gaat om MULTIFOCAAL, VERTE-,LEES- of ZONNEGLAZEN.

 

Multifocale brillen glazen

Bij Varilux kennen we 2 type glazen. Traditioneel multifocaal of maarwerk glaze.  graag vertellen wij je alvast wat nu de verschillen zijn.

Traditioneel multifocaal

Tradioneel multifocaal is wat we in het verleden altijd al hebben gemaakt. Het glas wat op sterkte moet worden gemaakt heeft al een model/basis sterkte en daarbij word jouw sterkte aan de achterzeide toegevoegd. Deze glazen herken je vaak aan de opbouw in klasse breed, breder, breedst en zijn altijd in 0,25 dpt. sterkte gemaakt. bijvoorbeeld  sph -1.25 Cyl -0,50 as 180. 

 

Maatwerk multifocaal

Maatwerk glazen hebben nog geen model of sterkte bij de start van de productie en worden speciaal voor jouw gemaakt. We hebben hierbij ook meer parameters/waarden voor nodig die helpen bij het maken van het glas. Zo maken wij bij iedereen een Filmopnamen met de Visioffice voor het bepalen van de houding, standbril, daarpunt ogen en waar jij door jouw bril kijkt. Meten we je leesgedrag en meten we je ogen met het AVA systeem op 0,01 dpt precies. Zo maken wij glazen die  helemaal op jouw zijn afgestemt. dit zorgt voor een natuurlijk zicht en snellere gewenning. “Alles zit op de plek waar jij het verwacht dat het zit. 

Het nieuwste op het gebied van multifocaal is het Varilux XR glas.

Wil jij hier meer over weten? maar dan een afspraak en we leggen je het graag uit.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen zijn glazen bedoeld voor een afstand, maar in deze tijd kan er met enkelvoudige glazen rekening worden gehouden met verschillende afstanden.

Gewone brillen glazen

deze glazen worde vooral nog gekozen als voordelige kijk oplossing. Dit zijn vaak gegoten glazen en hebben in het midden het scherpste beeld. De kans is groot dat wanneer je dit leest jij zulke glazen in je bril hebt zitten, maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is?

Essilor Eyezen glazen

Waarschijnlijk lees jij deze tekst op je telefoon of tablet en dat is nu juist waar voor Eyezen glazen zijn ontwikkeld. Deze glazen hebben niet alleen meer een doorkijkpunt recht vooruit, maar hebben een tweede doorkijk punt voor iedereen die veel leest,computert of op zijn telefoon zit. Dit zorgt er voor dat ook dan jij een rustig en scherp beeld krijgt. Voordeel van deze glazen is dat je er naast een extra doorkijkpunt nog een hoop extra’s erbij krijgt zoals

– Nachtzicht oplossing (ideaal voor in de auto).

– Blauwfilter (voor de bescherming van je netvlies).

– Standaard met UV filter.

– Met AVA op 0,01 dpt precies aangemeten.

 

Stellest brillen glazen

Stellest brillen glazen zijn speciaal gericht op onze jongste kijkers.

Dit glas is gemaakt op de ontwikkeling van Myopie te remmen en worden vaak vanuit de orthoptiste/oogarts voor geschreven wanneer kinderen op jonge leeftijd een oplopende min sterkte hebben, een langer dan gebruikelijk oog of waarbij de ouders ook een hoge min sterkte hebben. Door deze glazen remt het de groei van het oog. Dit wil je ten allertijde voorkomen. Zie het als een plak pizzadeeg hou verder je het uitvrijft hoe dunner de pizza word. UIt eindelijk word de bodem zo dun dat hij ook zwak word met alle gevolgen van dien.

Welke glazen passen bij mij?

om je precies te vertellen welke brillen glazen er bij jou passen maken we het liefste een afspraak voor een volledig oogonderzoek en inventariseren we je dagelijkse bezigheden en jouw wensen voor het kijken. 

Wil je toch alvast zelf een idee krijgen welke glazen het beste bij jouw passen? Vul dan alvast de test in bij Essilor via onderstaande link.